Jakie właściwości powinny mieć posadzki żywiczne stosowane w zakładach mięsnych
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2023/10/tremco.png)
Warszawa, 24 października 2023 r. – W zakładach mięsnych stosuje się zaawansowane technologicznie rozwiązania, m.in. w zakresie organizacji produkcji, przechowywania surowców, systemów zarządzania. Dla jakości finalnego produktu równie istotne jak doskonale wyposażone linie produkcyjne są materiały wykończeniowe, a wybór odpowiednich posadzek w znacznym stopniu przyczynia się do zachowania najwyższego poziomu higieny. Jednocześnie, aby rozwiązania posadzkowe […]
Konferencja PFPŻ ZP
Produkcja i dystrybucja żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców16 listopada 2023 r.
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2023/10/Produkcja_i_dystrybucja_zywnosci-1.jpg)
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji pt.: Produkcja i dystrybucja żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców, która odbędzie się w dniu 16 listopada 2023 r. w formule on-line na platformie ZOOM. Informacja na temat konferencji kliknij tutaj Formularz rejestracyjny kliknij tutaj Program: Andrzej Starski, Narodowy Instytut Zdrowia […]
Gospodarka Mięsna nr 10.2023
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2023/10/1-724x1024.png)
SPIS TREŚCI 4 WIADOMOŚCI RYNEK PRZYSZŁOŚCI 6 EWA KAKIET-SPRINGER Jaka przyszłość czeka pracę? HIGIENA 10 MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR Wybrane problemy utrzymania czystości i higieny w zakładach mięsnych 16 WIOLETTA ŻUKIEWICZ-SOBCZAK, PAWEŁ SOBCZAK Podstawowe systemy zapewnienia higieny w zakładach mięsnych SUROWIEC 18 JANUSZ R. MROCZEK Walory odżywcze mięsa drobiowego ZNAKOWANIE 22 […]
Projekt InnoMeatEdu
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2023/10/miechoue.png)
Szanowni Państwo, nasi Partnerzy w Międzynarodowym Projekcie Edukacyjnym InnoMeatEdu Projekt InnoMeatEdu opiera się na współpracy uniwersytetów oraz instytucji naukowych z przedsiębiorstwami i organizacjami związanymi z branżą mięsną. Projekt łączy społeczność akademicką z przedsiębiorstwami branży mięsnej, którzy uczestniczą w projekcie jako partnerzy stowarzyszeni. Obecnie w programie uczestniczy ponad 30 partnerów stowarzyszonych. Nasi Polscy Partnerzy to zakłady […]
Targi Marek Własnych w Kielcach już 15 i 16 listopada. Wystawcy i kupcy z Polski i zagranicy, branżowa wiedza i prestiżowy konkurs
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2023/10/FPL-EXPO-galeria-04-Resizer-800.jpg)
Produkty z Polski, Europy, a nawet USA będą poznawać przedstawiciele dużych sieci handlowych z kraju i zagranicy przez dwa dni listopada, w kieleckim ośrodku wystawienniczym. Biznesowy charakter wydarzenia wzmocnią konkurs „Smak Jakości” z prezentacją produktów przedstawicielom dużych sieci oraz Okrągły Stół Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego. Wyzwania dla branży omówią eksperci podczas Forum Marek Własnych […]
Najlepsi hodowcy 2023 w Polsce z nagrodami Gobarto
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2023/10/Najlepsi-hodowcy-2023-Resizer-800.jpg)
– Współpracują z nami najlepsi hodowcy trzody chlewnej w Polsce. W ramach programu Gobarto500 wspólnie dążymy do tego, aby konsumenci dziśi w przyszłości mieli dostęp do najlepszej jakości, polskiego mięsa – podkreślił Marcin Śliwiński, prezes Gobarto S.A. wręczając nagrody laureatom rankingu Gobarto500. Gala odbyła się 4 października 2023 r. w Pabianicach, podczas kolejnej edycji Balu […]