Gospodarka Mięsna nr 08.2021

Spis treści 12 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA RYNEK PRZYSZŁOŚCI 14 Uwaga urbanizacja EWA KAKIET-SPRINGER PAKOWANIE 18 Skuteczność innowacyjnych rozwiązań w zakresie pakowania wyrobów mięsnych JERZY WAJDZIK 30 Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych KATARZYNA ŚMIECIŃSKA, DOROTA KUBIAK MASZYNY 38 Charakterystyka i wykorzystanie przenośników taśmowych w zakładach przetwórstwa mięsnego MARIAN K. PANASIEWICZ, […]
Grillowe przysmaki z różnych stron świata

Ebook kulinarny Sokołowa Sokołów zaprasza wszystkich fanów grillowania w kulinarną podróż dookoła świata. W wydanym przez firmę ebooku grillowym znaleźć można 15 oryginalnych przepisów na pyszne dania ze znanych i cenionych kuchni z innych krajów. Zostały one przygotowane przez eksperta kulinarnego i szefa kuchni Sokołów – Dominika Moskalenko. Ebook zawiera również przydatne podczas grillowania, praktyczne […]
Gospodarka Mięsna nr 07.2021

SPIS TREŚCI 6 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA ZARZĄDZANIE 8 Co to jest optymalizacja? WOJCIECH MOSZCZYŃSKI UBÓJ 10 Procesy technologiczne uboju i ich wpływ na jakość surowca DAGMARA PRASEK ODPADY 18 Nowoczesne przetwarzanie odpadów poubojowych MARIAN K. PANASIEWICZ TECHNOLOGIA 22 Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych JERZY WAJDZIK MIKROBIOLOGIA 27 […]
Pompy ciepła zmieniają świat

Pompa ciepła – to jedno z najciekawszych odkryć naszej ery! Pobiera darmowa energie z otaczającego środowiska. Urządzenie niemal bez kosztowo potrafią zwielokrotnić ilość energii wyprodukowanej na potrzeby człowieka, w stosunku do energii koniecznej dla napędu inwerterowej sprężarki chłodniczej, która je obsługuje. I do tego tak bezpieczne ekologicznie, tak przyjazne dla środowiska życia człowieka. Nic dziwnego, […]
Sukces rodzinnej polskiej firmy

Sukces rodzinnej polskiej firmy MARKO na rynku międzynarodowym. Prześledź historię działalności firmy: Pobierz PDF.
Gospodarka Mięsna nr 06.2021

SPIS TREŚCI 4 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA RYNEK PRZYSZŁOŚCI 10 Nie karmić robotów! EWA KAKIET-SPRINGER CHŁODNICTWO 14 Zachowanie łańcucha chłodniczego w przetwórstwie mięsa PAWEŁ SOBCZAK, WIOLETTA ZUKIEWICZ-SOBCZAK KLIMATYZACJA 18 Wybrane aspekty wentylacji hal produkcyjnych w zakładach mięsnych MARIAN K. PANASIEWICZ, RENATA RÓŻYŁO HIGIENA 22 Ozon dezaktywuje koronawirusa SARS-CoV-2 w pomieszczeniach […]