Wysoka jakość europejskiego mięsa – tradycja i pasja

11 marca br. w Sheraton Warsaw Hotel odbyło się seminarium informacyjne pt. „Wysoka jakość europejskiego mięsa – tradycja i pasja”. Seminarium zorganizowała Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego w ramach kampanii informacyjno-promocyjnej „Mięso o europejskiej jakości”, podczas wizyty studyjnej do Polski importerów/dystrybutorów mięsa i przetworów z USA i Kanady. Podczas spotkania omawiano m.in. oczekiwania amerykańskich […]

KRD-IG partnerem dyskusji na temat zrównoważonego stosowania antybiotyków w produkcji drobiarskiej

Zrównoważone stosowanie antybiotykoterapii jest aktualnie przedmiotem żywej dyskusji producentów i hodowców drobiu z lekarzami weterynarii. Bezsprzecznie środki przeciwbakteryjne, a w tym i same antybiotyki, są niezbędne w leczeniu chorych zwierząt. Czy jednak w dzisiejszym świecie, gdzie coraz częściej podnosi się kwestię antybiotykooporności, istnieją jakieś alternatywy? 15 i 16 lutego 2019 roku w Jachrance w ramach […]

Kampania „Marka Polskie Mięso” – mięso w diecie osób aktywnych

Jakie walory mięsa decydują o jego wartości odżywczej i jaka jest rola mięsa w diecie osób aktywnych? Odpowiedzi na te i podobne pytania znajdziemy w ogólnopolskiej kampanii informacyjnej „Marka Polskie Mięso”. Akcja ma na celu zwiększenie świadomości i wiedzy na temat walorów drobiu i wieprzowiny. Co szczególnie istotne, najnowsze badania przynoszą informacje, które często stoją […]

Polska wołowina na japońskim stole

W dniach 11-16 lutego br. delegacja przetwórców i eksporterów przebywała z misją gospodarczą w Japonii zorganizowaną przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego przy wsparciu przedstawicieli Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego w ramach projektu „Polska wołowina na japońskim stole” finansowanego z Funduszy Promocji Mięsa Wołowego. Celem misji były działania skupione wokół promowania i budowania pozytywnego […]

Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej

 „Produkcja żywności w świetle aktualnych przepisów – nowości legislacyjne” 28 marca 2019 r., Hotel Marriott, Warszawa 25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex” W programie: Orzecznictwo z zakresu produkcji żywności Stosowanie dodatków do żywności i aromatów Praktyczne uwagi na temat wpływu procesów przetwarzania żywności na określenie zakresu badań laboratoryjnych w świetle aktualnych przepisów Wymagania dotyczące urządzeń […]

Przejdź do treści