Gospodarka MIęsna nr 06.2024
Spis treści 2 OD REDAKCJI 4 WIADOMOŚCI ROZMOWA MIESIĄCA 6 Budujemy polską markę multifoodową – mówi Piotr Her, prezes zarządu SuperDrob i członek zarządu ds. finansowych CPF Poland w ramach Grupy LipCo Foods ANALIZA 11 Wyhamowanie inwestycji w branży mięsnej HANDEL 12 Sprzedaż roślinnych zamienników mięsa w sklepach PRAWO 14 Działania w celu ochrony nazw […]
Gospodarka Mięsna nr 05.2024
OD REDAKCJI 2. Ważne zmiany dla producentów 4. WIADOMOŚCI ROZMOWA MIESIĄCA 6. Mięso powinno być droższe, a konsumenci mniej go spożywać – mówi Paweł Nowak, prezes Goodvalley ANALIZA 12. Światowy rynek mięsa – prognozy HANDEL 14. Sprzedaż parówek w sklepach małoformatowych PRAWO 16. IJHARS na tropie oszustw na rynku żywnościowym – rozmowa z Dorotą Bocheńską, […]
Maszyny formujące VerTex® 660 i NovaMax® 400 firmy PROVISUR® Technologiesv
Provisur, producent urządzeń do przemysłowego przetwarzania żywności z siedzibą w Chicago, z biurami i centrami innowacji na całym świecie, zaprezentował nowe urządzenia formujące podczas ostatniej edycji targów Anuga FoodTec. Wszechstronna maszyna NovaMax® 400 marki FORMAX została zaprojektowana do formowania delikatnych hamburgerów wołowych i nuggetsów z kurczaka, ale oferuje również specjalistyczne formowanie wielu innych produktów. Ponadto […]
Czas przydatności tradycyjnego składania zamówień niedługo minie
Tradycyjne metody składania zamówień wkrótce mogą okazać się niewystarczające. Są czasochłonne i podatne na ludzkie błędy. Dlatego firmy powinny poszukać nowych rozwiązań, które pozwolą im zaoszczędzić czas i pieniądze. Branża mięsna charakteryzuje się specyficznymi wyzwaniami operacyjnymi, wynikającymi głównie z konieczności szybkiego reagowania na zapotrzebowanie rynku oraz zapewnienia ciągłości dostaw produktów świeżych. Z natury rzeczy, produkty […]
Gospodarka Mięsna nr 04.2024
Spis treści OD REDAKCJI 2 Czy innowacje są potrzebne? WIADOMOŚCI 4 Gobarto podało wyniki; Branża mięsna w ministerstwie; Nowy Główny Lekarz Weterynarii 5 Lidl troszczy się o dobrostan kurczaków; Plukon Food Group przejmuje firmę Algas; Wirus ptasiej grypy zaatakował bydło i ludzi ROZMOWA MIESIĄCA 6 Zależy nam na świadomych konsumentach – rozmowa z Mariettą Stefaniak, […]
Gospodarka Mięsna nr 03.2024
Spis treści 8. WIADOMOŚCI ROZMOWA MIESIĄCA 10. Zmiany zakupowe Polaków i ich wpływ na koszyk oraz strategie sieci handlowych. Wywiad z Szymonem Mordasiewiczem, managing director Consumer Panel Services GfK Poland RYNEK 14. Barbara Mikusińska. Rośnie eksport mięsa i przetworów z Polski 18. Andrzej Kowalski, JBB Bałdyga oraz Wojciech Podsiadły, Sokołów –Net, o korzyściach, jakie odnoszą […]