Gospodarka Mięsna nr 02.2021

SPIS TREŚCI 4 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA PATOLOGIE W PRACY 6 Czy można konkurować na „śpiocha”? EWA KAKIET-SPRINGER KONTROLA JAKOŚCI 8 Technika kontrolno-pomiarowa do rejestracji i monitoringu temperatury w przetwórstwie surowców mięsnych MARIAN K. PANASIEWICZ, JACEK MAZUR WZORCOWY SKLEP MIĘSNY 14 Dobre praktyki w sklepie mięsnym KATARZYNA GODLEWSKA SUROWIEC 18 Wołowina […]
Mecom i Smithfield Foods ogłaszają strategiczną akwizycję

Grupa Penta Investments wyraziła zgodę na sprzedaż firmy Mecom Group, w skład której wchodzą zakłady mięsne na Słowacji i Węgrzech, w tym największy na Słowacji zakład przetwórstwa mięsnego, zlokalizowany w miejscowości Humenné. Nabywcą jest jeden ze światowych liderów branży mięsnej, amerykański koncern Smithfield Foods. Strony ustaliły, iż kwota transakcji nie zostanie ujawniona, a finalizacja zakupu […]
Sokołów partnerem polskiej transmisji IEM Katowice

Firma poszerza swoją obecność w branży e-sportu Sokołów po raz kolejny angażuje się we wsparcie e-sportu. Tym razem firma została partnerem polskiej transmisji legendarnego już turnieju IEM Katowice. Najnowsza edycja rozgrywek startuje 16 lutego, a udział w niej wezmą najlepsi gracze i drużyny z całego świata. Sokołów będzie obecny podczas transmisji on-line tego wyczekiwanego przez […]
Dla przyszłych liderów – Graduate Programme Sokołów uruchomił uruchomił IV edycję programu

Graduate Programme to projekt prowadzony w skali międzynarodowej, skierowany do studentów oraz absolwentów szkół wyższych. Sokołów – jako część Grupy Danish Crown – rozpoczął IV edycję programu w Polsce. Młodym ludziom daje on szerokie możliwości pozyskania praktycznego doświadczenia biznesowego w międzynarodowej organizacji, już na starcie kariery. Uczestnicy programu otrzymują umowę o pracę i atrakcyjne warunki […]
Smurfit Kappa wyznacza nowe cele dla zrównoważonego rozwoju w ramach programu Better Planet 2050

W ramach programu Better Planet 2050 Smurfit Kappa zwiększa swoje zaangażowanie w działania na rzecz zrównoważonego rozwoju, weryfikując dotychczasowe cele i wyznaczając kolejne – w nowych obszarach. Smurfit Kappa ogłosiła dziś nowe, ambitne cele związane ze zrównoważonym rozwojem, skoncentrowane na różnych dziedzinach jej działalności. Cele te dotyczą dalszego ograniczania wpływu firmy na środowisko naturalne, zwiększenia […]
Gospodarka Mięsna nr 01.2021

SPIS TREŚCI 4 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA PATOLOGIE W PRACY 6 Mobbing – degradacja podwładnego WOJCIECH MASZCZYŃSKI HANDEL 8 Niezbędne wyposażenie sklepów mięsnych DAGMARA PRASEK 12 Modernistyczne podejście do wyposażenia sklepu mięsnego AGNIESZKA STAREK-WÓJCICKA, EMILA OSMÓLSKA CHŁODNICTWO 16 Zasady eksploatacji lad i agregatów chłodniczych MARIAN K. PANASIEWICZ TECHNOLOGIA 21 Produkcyjne […]