Konferencja online PFPŻ ZP „Greenwashing – nowe wyzwania” 5 grudnia 2023 r.

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji pt.: Greenwashing – nowe wyzwania, która odbędzie się w dniu 5 grudnia 2023 r. w formule on-line na platformie ZOOM. Program: Agnieszka Oleksyn-Wajda, Radca prawny, Dyrektor Instytutu Zrównoważonego Rozwoju i Środowiska Uczelni Łazarskiego Piotr Kwiecień, Dyrektor Generalny Związku Stowarzyszeń Rada Reklamy […]

SÜFFA 2023: Targi o dużym znaczeniu dla branży mięsnej – podkreślają wystawcy i uczestnicy.

Brązowe medale polskiej drużyny młodzieżowej w konkursie dla uczniów szkół rzeźnickich! Po trzech ekscytujących i przede wszystkim udanych dniach targowych, 26-tej edycji targów dla branży mięsnej SÜFFA, wystawcy i organizatorzy zgadzają się, że odwiedzający prezentowali wysoki poziom i że panowały dobre warunki inwestycyjne. „Udało nam się jeszcze bardziej zoptymalizować sprawdzony koncept targowy” powiedział Stefan Lohnert, […]

Nowość! Bulion wołowo-warzywny wolno gotowany Sokołów Esencjonalny, aromatyczny, naturalny

Sokołów wprowadza wyjątkową nowość, jaką jest Bulion wołowo-warzywny. To w pełni naturalny produkt, który powstaje na bazie wolno gotowanego wywaru wołowego i warzywnego. Jest aromatyczny i esencjonalny. Doskonale podkreśla smak różnych dań, a przy tym znacząco skraca czas ich przygotowania. Świetnie sprawdzi się zarówno w domowych kuchniach, jak i w hotelach czy restauracjach. Smacznie, szybko […]

Jakie właściwości powinny mieć posadzki żywiczne stosowane w zakładach mięsnych

Warszawa, 24 października 2023 r. – W zakładach mięsnych stosuje się zaawansowane technologicznie rozwiązania, m.in. w zakresie organizacji produkcji, przechowywania surowców, systemów zarządzania. Dla jakości finalnego produktu równie istotne jak doskonale wyposażone linie produkcyjne są materiały wykończeniowe, a wybór odpowiednich posadzek w znacznym stopniu przyczynia się do zachowania najwyższego poziomu higieny. Jednocześnie, aby rozwiązania posadzkowe […]

Konferencja PFPŻ ZP
Produkcja i dystrybucja żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców16 listopada 2023 r.

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji pt.: Produkcja i dystrybucja żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców, która odbędzie się w dniu 16 listopada 2023 r. w formule on-line na platformie ZOOM. Informacja na temat konferencji kliknij tutaj Formularz rejestracyjny kliknij tutaj Program: Andrzej Starski, Narodowy Instytut Zdrowia […]

Gospodarka Mięsna nr 10.2023

SPIS TREŚCI 4             WIADOMOŚCI RYNEK PRZYSZŁOŚCI 6             EWA KAKIET-SPRINGER                 Jaka przyszłość czeka pracę? HIGIENA 10           MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR                 Wybrane problemy utrzymania czystości i higieny w zakładach mięsnych 16           WIOLETTA ŻUKIEWICZ-SOBCZAK, PAWEŁ SOBCZAK                 Podstawowe systemy zapewnienia higieny w zakładach mięsnych SUROWIEC 18           JANUSZ R. MROCZEK                 Walory odżywcze mięsa drobiowego ZNAKOWANIE 22           […]

Skip to content