Trymery Freund

Trymery FREUND ADAPTIVE W trymerach ADAPTIVE nie staraliśmy się zrobić niczego inaczej. Chcieliśmy po prostu wszystko zrobić lepiej. Było to możliwe dzięki opracowaniu udoskonalonej konstrukcji, która w bezobsługowy sposób współpracuje z silnikami innych producentów. System ADAPTIVE firmy FREUND pozwala podłączyć nowoczesny trymer FREUND do posiadanego silnika elektrycznego innego systemu. Unika się w ten sposób inwestowania w kompletne stanowisko […]
Agregaty chłodnicze oszczędzające energię

Trymer Quantum FlexTM firmy Bettcher

Elastyczność, niezawodność i większa wydajność – te cechy doskonale opisują Quantum Flex Trimmer firmy Bettcher Industries Inc., amerykańskiego specjalisty w zakresie innowacyjnych narzędzi dla przemysłu przetwórstwa mięsnego, z europejską siedzibą w Dierikon/Szwajcaria, od ponad 75 lat specjalizującej się w produkcji wysokiej jakości urządzeń dla przemysłu przetwórstwa mięsnego. Trymery Quantum Flex zostały zoptymalizowane w celu zapewnienia […]
Starsze numery Gospodarki Mięsnej

Rocznik 2018 Rocznik 2017 Rocznik 2016 Rocznik 2015 Rocznik 2014 Rocznik 2013 Rocznik 2012 Rocznik 2011 Rocznik 2010 Rocznik 2009 Rocznik 2008 Rocznik 2007 Rocznik 2006 Rocznik 2005 Rocznik 2004 Roczniki 2003-1949 dostępne w redakcji
Antybakteryjne posadzki Flowfresh w Zakładzie Drobiarskim Lech Drób w Zalewie

Zakład Drobiarski Lech Drób w Zalewie, w województwie warmińsko-mazurskim, to jeden z najnowocześniejszych zakładów tego typu w północnej Polsce. Inwestycja o powierzchni 25 000 m kw. została wyposażona w zaawansowane technologicznie urządzenia do uboju, patroszenia i rozbioru drobiu. Na powierzchni 6 500 m kw. wykonano w niej antybakteryjne posadzki poliuretanowo-cementowe Flowfresh, w technologii i z materiałów […]
Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0 już za nami!

31 stycznia w Hotelu 500 Tarnowo Podgórne (koło Poznania) odbył się Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0. To już trzecia edycja Kongresu, dawniej występująca pod nazwą Narodowy Dzień Świni. Tym razem wydarzenie zgromadziło przeszło 300 uczestników z całego kraju i z zagranicy, w tym: hodowców i producentów trzody chlewnej, lekarzy weterynarii, techników weterynarii, zootechników, pracowników akademickich, producentów […]