„Prawo pracy 2023 – aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego”

KONFERENCJA ON-LINE23 marca 2023 r. Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” do udziału w konferencji on-line pt.: „Prawo pracy 2023 – aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego”, która odbędzie się w dniu 23 marca 2023 r. w godz. 10:00-14:00 na platformie ZOOM. Partnerem merytorycznym konferencji jest Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR. Informacja […]

Prawo podatkowe – aktualne wyzwania dla przedsiębiorców z branży żywnościowej w 2023 r.

Konferencja ON LINE 16 marca 2023 r. Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: „Prawo podatkowe – aktualne wyzwania dla przedsiębiorców z branży żywnościowej w 2023 r.”, która odbędzie się w dniu 16 marca 2023 r. w godz. 10:00-13:00 na platformie ZOOM. Program: Anna Mytyk, zastępca […]

Gospodarka Mięsna nr 2.2023

SPIS TREŚCI 4          WIADOMOŚCI RYNEK PRZYSZŁOŚCI 6          EWA KAKIET-SPRINGER             Uciec przed klimatem TRANSPORTI LOGISTYKA 10        PAWEŁ SOBCZAK, WIOLETTA ŻUKIEWICZ-SOBCZAK             Transport wewnętrzny surowca 14        TOMASZ ROKICKI             Zakłócenia w łańcuchu dostaw w wyniku pandemii COVID-19 TRENDY 18        MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR             Mobilne samochody i przyczepy gastronomiczne typu food truck jako bary szybkiej obsługi […]

Zapraszamy na spotkanie z firmą Marel na targach Meat ShowHow 2023 w Kopenhaga

Połącz się z przyszłością przetwórstwa mięsnego 8 marca 2023 r. – na targach Meat ShowHow 2023 odwiedzający mogą się spotkać z firmą Marel w Progress Point w Kopenhadze, aby zobaczyć demonstracje na żywo oraz porozmawiać z naszymi ekspertami ds. przetwórstwa i w ten sposób poznać istotną rolę, jaką automatyzacja, cyfryzacja i modułowość będą odgrywać w […]

Współpraca w ramach gospodarki paletowej to sposób na oszczędność czasu i kosztów

Wyzwania, które niesie ze sobą silnie konkurencyjny rynek w Polsce, dodatkowo obciążony dziś wysokimi kosztami działalności, wymusza na producentach intensywne poszukiwanie optymalizacji. Jak wdzięczną przestrzenią do zwiększenia efektywności są łańcuchy dostaw, doskonale obrazuje współpraca pioniera usług poolingowych – firmy CHEP, z największym producentem sektora mięsnego w Polsce, Animex Foods. Obie firmy wdrożenie tzw. poolingu paletowego […]

Szanse i wyzwania branży mięsnej w 2023 roku

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP było organizatorem konferencji pod hasłem: „Szanse i wyzwania branży mięsnej w 2023 roku”, która 19 stycznia odbyła się w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Na zaproszenie Rady Krajowej i Zarządu SRW RP odpowiedzieli: Janusz Wojciechowski, komisarz Unii Europejskiej ds. rolnictwa; wiceministrowie rolnictwa Lech Kołakowski i Janusz Kowalski, którzy mówili o […]

Przejdź do treści