Gospodarka Mięsna nr 6.2023
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2023/06/GM-6-2023-okl_internet-Resizer-800-Resizer-800.jpg)
SPIS TREŚCI 4 WIADOMOŚCI RYNEK PRZYSZŁOŚCI 6 EWA KAKIET-SPRINGER Listy do AI TECHNOLOGIA 9 JERZY WAJDZIK Wędzenie, parzenie i pieczenie TECHNIKA 14 MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR Ergonomiczne wymogi i specyfika oświetlenia hal oraz pomieszczeń w zakładach przetwórstwa mięsnego TRENDY 20 ADAM KOSTECKI, JOLANTA MODZELEWSKA Produkty vege EKONOMIA 24 MARCIN WROŃSKI Handel […]
Finał II edycji Sokoliki Cup rozegrany
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2020/11/sokolow-lisc.jpg)
Sokołów wspólnie z Łukaszem Fabiańskim promuje sport wśród najmłodszych „Graj o marzenia” – pod takim hasłem odbywała się II edycja Sokoliki Cup. To turniej piłki nożnej dla dzieci, którego organizatorem jest Mazowiecki Związek Piłki Nożnej, a sponsorem firma Sokołów – producent linii przekąsek mięsnych Sokoliki. Zwieńczeniem rozgrywek był wielki finał, rozegrany w minioną niedzielę 11 […]
Webinarium PFPŻ ZP „Nowe obowiązki przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi opakowaniami i odpadami – zmiana obowiązujących przepisów w związku z ustawą implementującą dyrektywę SUP”
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2022/04/n2_logo_pfpz.jpg)
Data wydarzenia: 21 czerwca 2023 r. Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają bezpłatnie firmy członkowskie do udziału w webinarium pt.: „Nowe obowiązki przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi opakowaniami i odpadami – zmiana obowiązujących przepisów w związku z ustawą implementującą dyrektywę SUP”, które odbędzie się w dniu 21 czerwca 2023 r. na […]
Gospodarka Mięsna nr 5.2023
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2023/05/gm_0523-Resizer-800.jpg)
SPIS TREŚCI 4 WIADOMOŚCI RYNEK PRZYSZŁOŚCI 6 EWA KAKIET-SPRINGER Oswajanie Chatboota 10 SUROWIEC DARIUSZ LISIAK, PIOTR WŁODAWIEC, KAROL BORZUTA, EUGENIA GRZEŚKOWIAK-LISIAK, PIOTR JANISZEWSKI Masa mięsa netto – analiza prawna i metodologiczna 16 GRILLOWANIE JERZY WAJDZIK Technologiczne aspekty przygotowania mięsa na grilla 21 ELŻBIETA HAĆ-SZYMAŃCZUK, ANETA CEGIEŁKA, MARTA CHMIEL, EDYTA LIPIŃSKA, KAMIL […]
Mocny i zrównoważony łańcuch dostawpodstawą nowoczesnej gospodarki
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2023/05/chep.png)
Braki surowcowe, zagrożenia energetyczne, transport, koszty pracy, inflacja, zmiany klimatu to wyzwania, z jakimi mierzy się współczesna logistyka. Ostatnie miesiące to swego rodzaju sprawdzian dla firm. Ten czas pełen był wyzwań, z którymi do tej pory świat biznesu jeszcze się nie mierzył. Powyższe wyzwania zmieniają dotychczasowy ustalony porządek o 180 stopni i wymuszają zmianę strategii […]
Poczuj Chill – zdrowe grillowanie w Ogrodach Wisła
![](https://gospodarkamiesna.pl/wp-content/uploads/2022/05/Zrzut-ekranu-2022-03-16-o-20.23-1.jpg)
Do Ogrodów Wisła, malowniczej nadrzecznej przestrzeni Warszawy, Związek Polskie Mięso zaprosił swoich gości na grillowy piknik pod hasłem Poczuj Chill. Gospodarzem wydarzenia był ambasador kampanii „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje” – Grzegorz Zawierucha, znany i lubiany szef kuchni.W towarzystwie influencerów – Natalii Maszkowskiej i Piotra Ogińskiego, Grzegorz pokazywał, jak przygotować zdrowego i smacznego grilla […]