Aktualności

Polskie wędliny made in Japan
Michał Taberski od kilkudziesięciu lat działa na japońskim rynku. Produkuje wędliny, bazując na polskich tradycyjnych recepturach wyrobów mięsnych. Rynek japoński z ponad 120 mln konsumentów

Trendy na IFFA: co przykuło uwagę branży mięsnej
Ponad tysiąc wystawców i tłumy odwiedzających charakteryzowały ostatnią edycję targów IFFA, podczas których zaprezentowano najnowsze trendy i kierunki rozwoju branży mięsnej. Międzynarodowa branża mięsna nie

Nagrodzono produkty mięsne o najwyższej jakości
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu po raz 57. zorganizował konkurs na produkty najwyższej jakości

75 lat IERiGŻ-PIB: Konferencja naukowa o przyszłości polskiego rolnictwa
22 maja 2025 roku Warszawa stanie się miejscem ważnej debaty o przyszłości polskiego rolnictwa. Z okazji 75-lecia Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowego