Webinarium PFPŻ ZP

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w webinarium PFPŻ ZP pt.:Produkty pochodzenia roślinnego – aspekty konsumenckie, legislacyjne i środowiskowe”, które odbędzie się w dniach 24-25 lutego br. w godz. 10.00 -12.00 na platformie ZOOM.


W programie:

  1. Trendy konsumenckie i rynkowe:
  2. Roślinność oferuje większe perspektywy rozwoju niż wegańskość
  3. Konsumenci roślinnych alternatyw mięsa i nabiału
  4. Zmiana nawyków żywieniowych w okresie pandemii COVID-19
  5. Żywienie:
  6. Nowe zalecenia zdrowego żywienia – dieta dla zdrowia i planety
  1. Regulacje:
  2. Wyniki kontroli jakości handlowej produktów pochodzenia roślinnego, ze szczególnym uwzględnieniem alternatyw dla produktów pochodzenia zwierzęcego, w tym ich ekspozycji w sklepach
  3. Komunikaty na etykietach roślinnych odpowiedników produktów pochodzenia zwierzęcego
  4. Planeta:
  5. Czy rodzaj diety ma wpływ na środowisko przyrodnicze i klimat?
  6. Analityka:
  7. Badania obciążeniowe produktów roślinnych

Kto powinien wziąć udział w konferencji?

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

Więcej informacji oraz program wydarzenia na stronie www.pfpz.pl

Zapraszamy do udziału w Webinarium!

Liczba miejsc ograniczona!

Kontakt:

Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu

e-mail: m.jonczak@pfpz.pl

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

ul. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa

M: +48 604 143 104