Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w webinarium pt.: „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych”, które odbędzie się w dniach 23-24 września 2020 r. na platformie ZOOM.
W programie:
- Podawanie informacji o pochodzeniu produktów spożywczych, w tym składników podstawowych, w świetle aktualnych przepisów i wytycznych
- Dobrowolne znakowanie produktów spożywczych na gruncie rozporządzenia 1169/2011
- Limity tolerancji składników odżywczych deklarowanych na etykiecie
- Nazwa produktu spożywczego. Czy zawsze jest podana w sposób prawidłowy
- Obecne i przewidywane wymogi prawne podawania informacji środowiskowych na opakowaniach.
Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnych za sprawy legislacyjne.
Więcej informacji oraz program wydarzenia na stronie www.pfpz.pl
Zapraszamy do udziału w Webinarium!
Liczba miejsc ograniczona!
Kontakt:
Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
M: +48 604 143 104