Ponad tysiąc wystawców i tłumy odwiedzających charakteryzowały ostatnią edycję targów
IFFA, podczas których zaprezentowano najnowsze trendy i kierunki rozwoju branży mięsnej. Międzynarodowa branża mięsna nie zawiodła i chętnie skorzystała z okazji, by zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami z zakresu automatyzacji, robotyki oraz wykorzystania sztucznej inteligencji. Wielu wystawcówmprzedstawiło innowacyjne technologie i systemy w tych obszarach. Zaprezentowano także szeroką gamę nowych składników oraz produkty opartych na alternatywnych źródłach białka. Targi odwiedziło 63 117 gości ze 144 krajów. Większość z nich reprezentowała branżę przetwórstwa mięsa, ale obecni byli również przedstawiciele handlu detalicznego, sektora opakowań, rzeźnictwa i produkcji przypraw. Tak wysoka frekwencja świadczy nie tylko o sile branży, lecz także o inwestycyjnym optymizmie – mimo złożonej i niestabilnej sytuacji gospodarczej na świecie.
Dla tych, którzy nie uczestniczyli w ostatniej edycji targów, a także dla odwiedzających,
którym nie udało się zapoznać z pełną ofertą wystawców, redakcja Gospodarki Mięsnej
przygotowała przegląd najciekawszych propozycji zaprezentowanych podczas wydarzenia: