Skip to content

InnoMeatEdu – spotkanie grupy roboczej

W Olsztynie, w dniach 9-10.09.2024 r., odbędzie się czwarte spotkanie robocze grupy realizującej projekt InnoMeatEdu. Spotkanie koordynuje Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie. 

InnoMeatEdu jest projektem ERAZMUS+KA2, który rozpoczął się w 2022 r. Realizuje go kilka europejskich uniwersytetów z Włoch, Grecji, Hiszpanii, Portugalii i Polski, a także ośrodki badawcze oraz agencja konsultingowa. Celem projektu jest opracowanie zintegrowanych materiałów edukacyjnych w zakresie nauki o mięsie i technologii mięsa. Partnerami Stowarzyszonymi w projekcie są przedsiębiorstwa branży mięsnej, obecnie ich liczba przekracza 30.

Do zadań zespołu z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie (dr hab. inż. Monika Modzelewska-Kapituła, prof. UWM; dr hab. inż. Katarzyna Tkacz oraz Weronika Zduńczyk z Katedry Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa na Wydziale Nauki o Żywności) należy opracowanie materiałów dydaktycznych dotyczących produkcji przetworów mięsnych oraz wpływu produkcji mięsa na środowisko naturalne.

„Gospodarka Mięsna” jest Partnerem Stowarzyszonym w projekcie.

Reklama