Gospodarka mięsna nr 12.2023

12          WIADOMOŚCI

RYNEK PRZYSZŁOŚCI

16          EWA KAKIET-SPRINGER

                Te wystane w mrozie szynki

SUROWIEC

20          KATARZYNA TKACZ, MONIKA MODZELEWSKA-KAPITUŁA

                Czynniki wpływające na powstawanie zapachu knura, regulacje prawne, metody wykrywania

DODATKI

26          ADAM KOSTECKI

                Wpływ kultur bakterii denitryfikujących na barwę peklowniczą w kiełbasie śląskiej

MASZYNY I TECHNOLOGIE

30          MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR

                Mechanizacja, automatyzacja i robotyka procesów produkcyjnych w przemyśle mięsnym

ŻYWIENIE

36          KAROL BORZUTA, PIOTR JANISZEWSKI, DARIUSZ LISIAK, EUGENIA GRZEŚKOWIAK

                Wpływ konsumpcji nieprzetworzonego mięsa czerwonego na choroby chroniczne u ludzi

EKONOMIA

40          ROBERT MROCZEK

                Rynek mięsny w Polsce  – podstawowe informacje

42          SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2023

Reklama

Partnerzy

Skip to content