Gospodarka Mięsna nr 8.2023

SPIS TREŚCI

6             WIDOMOŚCI

RYNEK PRZYSZŁOSCI

8             EWA KAKIET-SPRINGER

                Zgadnij, kto przychodzi na kolację?

INFORMACJE

11           ABP Poland z inicjatywą na rzecz rozwoju zrównoważonej produkcji wołowiny w Polsce

OPAKOWANIE

12           ALEKSANDRA BRYK, HALINA PODSIADŁO

                Przyszłość opakowań na artykuły spożywcze

20           ELŻBIETA HAĆ-SZYMAŃCZUK, ANETA CEGIEŁKA

Właściwości przeciwdrobnoustrojowe folii stosowanych do pakowania mięsa i przetworów mięsnych

ZNAKOWANIE

26           ANETA CEGIEŁKA, ELŻBIETA HAĆ-SZYMAŃCZUK, MIROSŁAW SŁOWIŃSKI

                Ochrona oznaczeń geograficznych krajowych produktów mięsnych

ANALIZA BIAŁEK

34           JUSTYNA BUCHOLSKA

Wykorzystanie analizy komputerowej w badaniu sekwencji miozyn wybranych gatunków zwierząt jako potencjalnego źródła biologicznie aktywnych peptydów

ZAGROŻENIA

40           HALINA MAKAŁA

                Fałszowanie żywności. Cz. 1

Reklama

Skip to content