Gospodarka Mięsna nr 7.2023

SPIS TREŚCI

2             WIADOMOŚCI

RYNEK PRZYSZŁOŚCI

4             EWA KAKIET-SPRINGER

                A co właściwie zrobił ci mój koń?

CHŁODNICTWO

7             MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MRÓZ

Wymagania oraz uwarunkowania związane ze schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego

TECHNOLOGIA

14           AGNIESZKA STAREK- WÓJCICKA, AGNIESZKA SAGAN, AGATA BLICHARZ-KANIA

                Piece konwekcyjno-parowe z funkcją wędzenia naturalnym dymem

18           JERZY WAJDZIK

                Wykorzystanie przerobowe mięsa mielonego

TRENDY

22           MONIKA BOGUSŁAWSKA-TRYK, JOANNA BOGUCKA

Technologia produkcji karmy dla psów – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety

KRONIKA

26           XV Wystawa Technologii Pakowania

27           XVII Mistrzostwa Polski Branży Spożywczej w Tenisie Ziemnym PROMAR OPEN 2023

28           Branża Mięsna Szanse i Wyzwania – konferencja UPEMI

Reklama

Skip to content