Gospodarka Mięsna nr 7.2020

Spis Treści

4 Wiadomości – Wydarzenia

6 Personalia

Droga Leona Janty-Połczyńskiego

Higiena

8 Pest control – ochrona przed szkodnikami w zakładach mięsnych – Dagmara Prasek

12 Oświetlenie LED – ważny element bezpieczeństwa żywności – Robert Palka

16 Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym – Monika Trząskowska

22 Mycie i dezynfekcja – efektywność i skuteczność działania środków myjących wobec drobnoustrojów – Elżbieta Hać-Szymańczuk, Aneta Cegiełka, Kamil Piwowarek, Alicja Napiórkowska

Surowiec

26 Barwa mięsa – Adam Kostecki

Technologia

30 Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny – Katarzyna Tkacz, Monika Modzelewska-Kapituła, Weronika Zduńczyk, Dominika Detmer


Już teraz zaprenumeruj najnowsze wydanie naszego czasopisma.

Gospodarka Mięsna nr 07.2020 [ Kliknij]

Reklama

Skip to content