Spis Treści
4 Wiadomości – Wydarzenia
6 Personalia
Droga Leona Janty-Połczyńskiego
Higiena
8 Pest control – ochrona przed szkodnikami w zakładach mięsnych – Dagmara Prasek
12 Oświetlenie LED – ważny element bezpieczeństwa żywności – Robert Palka
16 Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym – Monika Trząskowska
22 Mycie i dezynfekcja – efektywność i skuteczność działania środków myjących wobec drobnoustrojów – Elżbieta Hać-Szymańczuk, Aneta Cegiełka, Kamil Piwowarek, Alicja Napiórkowska
Surowiec
26 Barwa mięsa – Adam Kostecki
Technologia
30 Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny – Katarzyna Tkacz, Monika Modzelewska-Kapituła, Weronika Zduńczyk, Dominika Detmer
Już teraz zaprenumeruj najnowsze wydanie naszego czasopisma.