SPIS TREŚCI
4 WIADOMOŚCI
RYNEK PRZYSZŁOŚCI
6 EWA KAKIET-SPRINGER
Oswajanie Chatboota
10 SUROWIEC
DARIUSZ LISIAK, PIOTR WŁODAWIEC, KAROL BORZUTA, EUGENIA GRZEŚKOWIAK-LISIAK, PIOTR JANISZEWSKI
Masa mięsa netto – analiza prawna i metodologiczna
16 GRILLOWANIE
JERZY WAJDZIK
Technologiczne aspekty przygotowania mięsa na grilla
21 ELŻBIETA HAĆ-SZYMAŃCZUK, ANETA CEGIEŁKA, MARTA CHMIEL, EDYTA LIPIŃSKA, KAMIL PIWOWAREK
Przeciwdrobnoustrojowe działanie marynat do mięsa
24 AGNIESZKA STAREK-WÓJCICKA, JOANNA PAWŁAT
Produkty convenience i grillowe w sektorze mięsnym
28 EKONOMIA
ROBERT MROCZEK
Ocena sytuacji na rynku żywca rzeźnego w Polsce w 2022 roku