Gospodarka Mięsna nr 5.2020

Spis Treści

4 WiadomościWydarzenia

5 Personalia

Osłonki

8 Powłoki Jadalne – Dagmara Prasek

10 Syntetyczne Osłonki w Wyrobach Wędliniarskich – Paweł Sobczak, Wioletta Żukiewicz-Sobczak

Surowiec

18 Znaczenie Różnych Rodzajów Mięsa w Żywieniu Człowieka – Marek Zin, Karolina Mroczek, Janusz R. Mroczek

22 Mięso alpak – Wartość Odżywcza i Spożycie na Świecie – Anna Morales-Villavicencio

Ekonomia

26 Rynek Mięsny w Polsce – Podstawowe Informacje – Robert Mroczek

Bezpieczeństwo Pracy przy Maszynach

28 Wilki Masarskie – Andrzej Kowerski



Już teraz zaprenumeruj najnowsze wydanie naszego czasopisma.

Gospodarka Mięsna nr 05.2020 [ Kliknij]