Gospodarka Mięsna nr 11.2021

SPIS TREŚCI

8 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA

PERSONALIA

10 Wojciech Wtulich – były dyrektor Zakładów Mięsnych SOKOŁÓW SA Oddział w Czyżwie

ZARZĄDZANIE

12 Jak rekrutować najlepszych pracowników

WOJCIECH MOSZCZYŃSKI

UBÓJ

14 Organizacja uboju i obróbki poubojowej a jakość produkowanego mięsa

JERZY WAJDZIK

CHŁODNICTWO

18 Urządzenia do chłodzenia, mrożenia i rozmrażania

IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA

NADZIEWANIE

24 Nadziewarki – charakterystyka, nowości

PAWEŁ SOBCZAK, WIOLETTA ŻUKIEWICZ-SOBCZAK

EKONOMIA

28 Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2021 r.

ROBERT MROCZEK

30 Rynek mięsa w Polsce – podstawowe informacje

ROBERT MROCZEK

Reklama

Partnerzy

Skip to content