Gospodarka Mięsna nr 10.2022

SPIS TREŚCI

4             WIADOMOŚCI

RYNEK PRZYSZŁOŚCI

6             EWA KAKIET-SPRINGER

                Wróżka Elektruszka

DODATKI

10           AGNIESZKA STAREK-WÓJCICKA, AGNIESZKA SAGAN

                Zioła i przyprawy – naturalne konserwanty żywności

14           HALINA MAKAŁA

                Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka

TECHNOLOGIA

18           JERZY WAJDZIK

                Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych

24           KATARZYNA ŚMIECIŃSKA, DOROTA KUBIAK

                Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa

SUROWIEC

32           MONIKA MODZELEWSKA-KAPITUŁA, NATALIA SZUSZKIEWICZ, PATRYCJA MÓRAWSKA, KATARZYNA TKACZ

                Proces poubojowego dojrzewania mięsa

Reklama

Partnerzy

Skip to content