Gospodarka Mięsna nr 09.2021

SPIS TREŚCI

8  WIADOMOŚCI

   JUBILEUSZ  

12  85-lat dr hab. Karola Borzuty, prof. IBPRS PIB

     ZARZĄDZANIE

14  Jak zorganizować zespół badawczy, który promuje wybitne jednostki?

     WOJCIECH MOSZCZYŃSKI

    WĘDZENIE

16 Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych

    JERZY WAJDZIK

24 Preparaty dymu wędzarniczego

    KATARZYNA ŚMIECIŃSKA, DOROTA KUBIAK

   KLASYFIKACJA

30 Nowoczesne techniki oceny tusz wieprzowych

    DARIUSZ LISIAK, KAROL BORZUTA, PIOTR JANISZEWSKI, EUGENIA GRZEŚKOWIAK

    EKONOMIA

34 Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku mięsa

    KRAJOWY OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO

   TRENDY

42 „Sztuka mięsa” – pomysł na biznes

    winny maniak

Reklama

Skip to content