Gospodarka Mięsna nr 08.2022

SPIS TREŚCI

                WIADOMOŚCI

RYNEK PRZYSZŁOŚCI

10           EWA KAKIET-SPRINGER

                Mięso i polityka

PAKOWANIE

16           MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR

                Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych

24           MARTA MASARCZYK, TOMASZ LESIÓW

                Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności

36           PAWEŁ SOBCZAK, KONRAD ŻÓKIEWICZ , WIOLETTA ŻÓKIEWICZ-SOBCZAQK, ANNA DOMAŃSKA

                Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów

TECHNOLOGIA

40           JERZY WAJDZIK

                Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin

HIGIENA

46           ANTONI GIBOWICZ, ROBERT PALKA

                Zanieczyszczenia fizyczne w żywności

EKONOMIA

52           ROBERT MROCZEK

                Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje

Reklama

Skip to content