Spis treści
12 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA
RYNEK PRZYSZŁOŚCI
14 Uwaga urbanizacja
EWA KAKIET-SPRINGER
PAKOWANIE
18 Skuteczność innowacyjnych rozwiązań w zakresie pakowania wyrobów mięsnych
JERZY WAJDZIK
30 Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych
KATARZYNA ŚMIECIŃSKA, DOROTA KUBIAK
MASZYNY
38 Charakterystyka i wykorzystanie przenośników taśmowych w zakładach przetwórstwa mięsnego
MARIAN K. PANASIEWICZ, RYSZARD KULIG
SUROWIEC
44 Problemy jakości mięsa drobiowego
ANETA CEGIEŁKA, ELŻBIETA HAĆ-SZYMAŃCZUK
WZORCOWY SKLEP MIĘSNY
52 Rozdzielność asortymentowa w sklepie mięsnym. Zagrożenia dla konsumenta
KATARZYNA GODLEWSKA
EKONOMIA
56 Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje
ROBERT MROCZEK