SPIS TREŚCI
2 OD REDAKCJI
WIADOMOŚCI
3 Własne marki wyhamowały tempo wzrostu; Zmiana w zarządzie Cedrob Foods; Duda High Protein w dyskontach i Żabce; Pożegnanie Józefa Puchałka
4 Nowy prezes Polskiego Mięsa; Stany zjednoczone walczą z ptasią grypą; Pożegnanie Jerzego Salwowskiego
ROZMOWA MIESIĄCA
6 Przecieramy szlaki – mówi o raporcie ESG za 2023 rok Katarzyna Goździkowska-Gaztelu, wiceprezes zarządu Gobarto
ANALIZA
12 Branża mięsna: perspektywy na drugą połowę 2024 roku
HANDEL
14 Sprzedaż wędlin stałowagowych od stycznia do maja 2024 roku
TECHNOLOGIE
16 Poubojowe chłodzenie mięsa
NAUKA
24 M. Trymers, M. Żuk, K. Tkacz: Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
27 I. Chwastowska-Siwiecka, D. Nosek: Mięso jagnięce w opinii polskich konsumentów
TURYSTYKA
35 Miejsca i wydarzenia związane z mięsem i przetworami mięsnymi jako atrakcja turystyczna