Gospodarka MIęsna nr 07.2024

SPIS TREŚCI

2 OD REDAKCJI

WIADOMOŚCI

3 Własne marki wyhamowały tempo wzrostu; Zmiana w zarządzie Cedrob Foods; Duda High Protein w dyskontach i Żabce; Pożegnanie Józefa Puchałka

4 Nowy prezes Polskiego Mięsa; Stany zjednoczone walczą z ptasią grypą; Pożegnanie Jerzego Salwowskiego

ROZMOWA MIESIĄCA

6 Przecieramy szlaki – mówi o raporcie ESG za 2023 rok Katarzyna Goździkowska-Gaztelu, wiceprezes zarządu Gobarto

ANALIZA

12 Branża mięsna: perspektywy na drugą połowę 2024 roku

HANDEL

14 Sprzedaż wędlin stałowagowych od stycznia do maja 2024 roku

TECHNOLOGIE

16 Poubojowe chłodzenie mięsa

NAUKA

24 M. Trymers, M. Żuk, K. Tkacz: Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów

27 I. Chwastowska-Siwiecka, D. Nosek: Mięso jagnięce w opinii polskich konsumentów
TURYSTYKA

35 Miejsca i wydarzenia związane z mięsem i przetworami mięsnymi jako atrakcja turystyczna

Reklama

Skip to content