Gospodarka Mięsna nr 06.2021

SPIS TREŚCI

4 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA

  RYNEK PRZYSZŁOŚCI

10 Nie karmić robotów!

   EWA KAKIET-SPRINGER

   CHŁODNICTWO

14 Zachowanie łańcucha chłodniczego w przetwórstwie mięsa

   PAWEŁ SOBCZAK, WIOLETTA ZUKIEWICZ-SOBCZAK

   KLIMATYZACJA

18 Wybrane aspekty wentylacji hal produkcyjnych w zakładach mięsnych

   MARIAN K. PANASIEWICZ, RENATA RÓŻYŁO

   HIGIENA

22 Ozon dezaktywuje koronawirusa SARS-CoV-2 w pomieszczeniach

   STANISŁAW IGNATOWICZ

   WZORCOWY SKLEP MIĘSNY

26 Temperatura w sklepie mięsnym i wyzwania z tym związane

   KATARZYNA GODLEWSKA

   PRAWO

30 Czy zawsze DNA drobiowe w produkcie wieprzowym oznacza zafałszowanie produktu?

   PAWEŁ BOREK

   CIEKAWOSTKI

33 Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla

   IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA, AGATA KIENIG

Reklama

Skip to content