SPIS TREŚCI
6 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA
PATOLOGIE W PRACY
8 Manipulacja i psychologiczna
WOJCIECH MOSZCZYŃSKI
GRILLOWANIE
12 Marynaty w zgodzie z tradycją
KATARZYNA TKACZ, MONIKA MODZELEWSKA-KAPIŁA, JAROSŁAW KOWALIK, WERONIKA ZDUŃCZYK
16 Przyprawy i mieszanki przypraw stosowane do mięsa na grillu
DAGMARA PRASEK
UBÓJ
20 Rejestr parametrów oszałamiania świń
ROBERT PALKA, BARTŁOMIEJ OKOŃSKI
MIKRTOBIOLOGIA
22 Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
ELZBIETA HAĆ-SZYMAŃCZUK, ANETA CEGIEŁKA, KAMIL PIWOWAREK
EKONOMIA
26 Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje
ROBERT MROCZEK
INFORMACJE
28 Nowe zalecenia żywnościowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej