Gospodarka Mięsna nr 05.2021

SPIS TREŚCI

6 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA

  PATOLOGIE W PRACY

8 Manipulacja i psychologiczna

  WOJCIECH MOSZCZYŃSKI

  GRILLOWANIE

12 Marynaty w zgodzie z tradycją

  KATARZYNA TKACZ, MONIKA MODZELEWSKA-KAPIŁA, JAROSŁAW KOWALIK, WERONIKA ZDUŃCZYK

16 Przyprawy i mieszanki przypraw stosowane do mięsa na grillu

  DAGMARA PRASEK

  UBÓJ

20 Rejestr parametrów oszałamiania świń

  ROBERT PALKA, BARTŁOMIEJ OKOŃSKI

  MIKRTOBIOLOGIA

22 Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa

  ELZBIETA HAĆ-SZYMAŃCZUK, ANETA CEGIEŁKA, KAMIL PIWOWAREK

  EKONOMIA

26 Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje

  ROBERT MROCZEK

  INFORMACJE

28 Nowe zalecenia żywnościowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej

Reklama

Skip to content