Gospodarka Mięsna nr 03.2024

Spis treści

8. WIADOMOŚCI

ROZMOWA MIESIĄCA

10. Zmiany zakupowe Polaków i ich wpływ na koszyk oraz strategie sieci handlowych. Wywiad z Szymonem Mordasiewiczem, managing director Consumer Panel Services GfK Poland

RYNEK

14. Barbara Mikusińska. Rośnie eksport mięsa i przetworów z Polski

18. Andrzej Kowalski, JBB Bałdyga oraz Wojciech Podsiadły, Sokołów –Net, o korzyściach, jakie odnoszą zakłady mięsne z prowadzenia sklepów

20. Piotr Gawin. Sprzedaż wędlin stałowagowych przed świętami

22. Andrzej Gantner.  Zmiany przepisów w 2024 roku istotne dla branży mięsnej

24. Barbara Mikusińska. Co dalej z nazwami zamienników mięsa?

WIELKANOC/TECHNOLOGIE

28. Jerzy Wajdzik. Kiełbasa biała na wielkanocnym stole

NAUKA

33. Halina Makała. Sztuczne mięso – nowe wyzwania i dylematy

37. Agnieszka Starek-Wójcicka, Aleksandra Rolewicz, Agnieszka Sagan. Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych

Reklama

Skip to content