Spis treści
8. WIADOMOŚCI
ROZMOWA MIESIĄCA
10. Zmiany zakupowe Polaków i ich wpływ na koszyk oraz strategie sieci handlowych. Wywiad z Szymonem Mordasiewiczem, managing director Consumer Panel Services GfK Poland
RYNEK
14. Barbara Mikusińska. Rośnie eksport mięsa i przetworów z Polski
18. Andrzej Kowalski, JBB Bałdyga oraz Wojciech Podsiadły, Sokołów –Net, o korzyściach, jakie odnoszą zakłady mięsne z prowadzenia sklepów
20. Piotr Gawin. Sprzedaż wędlin stałowagowych przed świętami
22. Andrzej Gantner. Zmiany przepisów w 2024 roku istotne dla branży mięsnej
24. Barbara Mikusińska. Co dalej z nazwami zamienników mięsa?
WIELKANOC/TECHNOLOGIE
28. Jerzy Wajdzik. Kiełbasa biała na wielkanocnym stole
NAUKA
33. Halina Makała. Sztuczne mięso – nowe wyzwania i dylematy
37. Agnieszka Starek-Wójcicka, Aleksandra Rolewicz, Agnieszka Sagan. Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych