Gospodarka Mięsna nr 03.2021

SPIS TREŚCI

10 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA

    PATOLOGIE W PRACY

12 Techniki manipulacji podwładnymi na podstawie eksperymentu Stanleya Milgrama

   WOJCIECH MOSZCZYŃSKI

   TECHNOLOGIE

16 Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych

  JERZY WAJDZIK

  NATURALNE DODATKI

24 Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne    mięsa

  AGNIESZKA STAREK-WÓJCICKA, EMILIA OSMÓLSKA

  SUROWIEC

30 Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury

   MONIKA MODZELEWSKA-KAPITUŁA, WERONIKA ZDUŃCZYK, KATARZYNA TKACZ

   LIMITY

36 Izometry trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego

    HALINA MAKAŁA