SPIS TREŚCI
4 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA
PATOLOGIE W PRACY
6 Czy można konkurować na „śpiocha”?
EWA KAKIET-SPRINGER
KONTROLA JAKOŚCI
8 Technika kontrolno-pomiarowa do rejestracji i monitoringu temperatury w przetwórstwie surowców mięsnych
MARIAN K. PANASIEWICZ, JACEK MAZUR
WZORCOWY SKLEP MIĘSNY
14 Dobre praktyki w sklepie mięsnym
KATARZYNA GODLEWSKA
SUROWIEC
18 Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
MONIKA MODZELEWSKA-KAPITUŁA, WERONIKA ZDUŃCZYK, KATARZYNA TKACZ
CIEKAWOSTKI
24 Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA, AGATA KIENIG, MAREK SKOWROŃSKI
EKONOMIA
30 Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje
ROBERT MROCZEK