Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: Akademia Prawa Żywnościowego, która odbędzie się w dniach 19-20 maja 2021 r. na platformie ZOOM.
W programie:
- Zanieczyszczenia żywności – nowe wymagania i prace legislacyjne
- Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE
- Antybakteryjne właściwości konopi – substancje bioaktywne w żywności i w opakowaniach do żywności
- Spodziewane zmiany prawne istotne dla przemysłu spożywczego wynikające z unijnych strategii „Zielony Ład” i „Od pola do stołu”
- Zasada przenoszenia dodatków do żywności – kwestie wymagające uwagi
- Zmiany w funkcjonowaniu Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych wynikające z nowych kompetencji zawiązanych z kontrolą w obrocie handlowym
- Orzecznictwo dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców
- Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle aktualnych wymagań
Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!
Więcej informacji oraz program wydarzenia na stronie www.pfpz.pl; www.facebook.com/pfpzzp
Zapraszamy do udziału!
Kontakt:
Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa