Dodatki do żywności i zanieczyszczenia – kwestie istotne dla przedsiębiorców

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” organizują konferencję on-line pt.: Dodatki do żywności i zanieczyszczenia – kwestie istotne dla przedsiębiorców, któraodbędzie się 22 października 2024 r. na platformie Zoom.

Program konferencji:

  • Stosowanie dodatków i aromatów w środkach spożywczychJoanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
  • Metody analiz laboratoryjnych dodatków do żywności: przegląd wybranych technik badawczych –Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o.
  • Zarządzanie higienizacją w przemyśle spożywczym, dezynfekcja, czyszczenie linii produkcyjnych –przedstawiciel firmy Climbex (Grupa Impel)
  • Wymagania prawne z zakresu zanieczyszczeń środków spożywczych –Andrzej Starski, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych. Zapisy i szczegóły na temat konferencji na stronie: www.pfpz.pl.

„Gospodarka Mięsna” jest patronem medialnym konferencji.

Reklama

Skip to content