Gospodarka Mięsna nr 05.2024

OD REDAKCJI

2. Ważne zmiany dla producentów
4. WIADOMOŚCI
ROZMOWA MIESIĄCA
6. Mięso powinno być droższe, a konsumenci mniej go spożywać – mówi Paweł Nowak, prezes Goodvalley
ANALIZA
12. Światowy rynek mięsa – prognozy
HANDEL
14. Sprzedaż parówek w sklepach małoformatowych
PRAWO
16. IJHARS na tropie oszustw na rynku żywnościowym – rozmowa z Dorotą Bocheńską, dyrektorem Biura Orzecznictwa i Legislacji w Głównym Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
18. Perspektywy stosowania aromatów dymu wędzarniczego w żywności
21. Wyniki kontroli klasyfikacji tusz wieprzowych w systemie EUROP
ZARZĄDZANIE
22. Dział zarządzania jakością jako kluczowy element systemu bezpieczeństwa żywności
TECHNOLOGIE
25. Aspekty zdrowotne grillowania
NAUKA
30. D. Lisiak, P. Janiszewski, K. Borzuta, E. Grześkowiak, K. Powałowski, B. Lisiak, Ł. Samardakiewicz: Ponowne testowanie urządzeń klasyfikacyjnych tusz wieprzowych
36. A. Starek-Wójcicka, J. Pawłat: Najnowsze postępy w zastosowaniu technologii zimnej plazmy w żywności pochodzenia zwierzęcego
40. A. Przybyszewska, S. Galus: Możliwości przedłużenia jakości mięsa z zastosowaniem biopolimerowych folii i powłok aktywnych

Reklama

Skip to content