12 WIADOMOŚCI
RYNEK PRZYSZŁOŚCI
16 EWA KAKIET-SPRINGER
Te wystane w mrozie szynki
SUROWIEC
20 KATARZYNA TKACZ, MONIKA MODZELEWSKA-KAPITUŁA
Czynniki wpływające na powstawanie zapachu knura, regulacje prawne, metody wykrywania
DODATKI
26 ADAM KOSTECKI
Wpływ kultur bakterii denitryfikujących na barwę peklowniczą w kiełbasie śląskiej
MASZYNY I TECHNOLOGIE
30 MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR
Mechanizacja, automatyzacja i robotyka procesów produkcyjnych w przemyśle mięsnym
ŻYWIENIE
36 KAROL BORZUTA, PIOTR JANISZEWSKI, DARIUSZ LISIAK, EUGENIA GRZEŚKOWIAK
Wpływ konsumpcji nieprzetworzonego mięsa czerwonego na choroby chroniczne u ludzi
EKONOMIA
40 ROBERT MROCZEK
Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje
42 SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2023