SPIS TREŚCI
2 WIADOMOŚCI
RYNEK PRZYSZŁOŚCI
4 EWA KAKIET-SPRINGER
A co właściwie zrobił ci mój koń?
CHŁODNICTWO
7 MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MRÓZ
Wymagania oraz uwarunkowania związane ze schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
TECHNOLOGIA
14 AGNIESZKA STAREK- WÓJCICKA, AGNIESZKA SAGAN, AGATA BLICHARZ-KANIA
Piece konwekcyjno-parowe z funkcją wędzenia naturalnym dymem
18 JERZY WAJDZIK
Wykorzystanie przerobowe mięsa mielonego
TRENDY
22 MONIKA BOGUSŁAWSKA-TRYK, JOANNA BOGUCKA
Technologia produkcji karmy dla psów – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
KRONIKA
26 XV Wystawa Technologii Pakowania
27 XVII Mistrzostwa Polski Branży Spożywczej w Tenisie Ziemnym PROMAR OPEN 2023
28 Branża Mięsna Szanse i Wyzwania – konferencja UPEMI