Gospodarka Mięsna nr 2.2023

SPIS TREŚCI

4          WIADOMOŚCI

RYNEK PRZYSZŁOŚCI

6          EWA KAKIET-SPRINGER

            Uciec przed klimatem

TRANSPORTI LOGISTYKA

10        PAWEŁ SOBCZAK, WIOLETTA ŻUKIEWICZ-SOBCZAK

            Transport wewnętrzny surowca

14        TOMASZ ROKICKI

            Zakłócenia w łańcuchu dostaw w wyniku pandemii COVID-19

TRENDY

18        MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR

            Mobilne samochody i przyczepy gastronomiczne typu food truck jako bary szybkiej obsługi

SUROWIEC

24        KATARZYNA TKACZ, PATRYCJA MÓRAWSKA, WERONIKA ZDUŃCZYK, MONIKA MODZELEWSKA-KAPITUŁA

Metody poubojowego dojrzewania mięsa

EKONOMIA

28        ROBERT MROCZEK

            Rybek mięsny w Polsce – podstawowe informacje

KRONIKA

29        Noworoczna gala Agrobiznesu 2023 i konfrontacje „Drogi do AgroSukcesu”  na SGGW

            INFORMACJE

30        MAREL na targach Meat ShowHow 2023 w Kopenhaga

Reklama

Partnerzy

Skip to content