Gospodarka Mięsna nr 12.2022

SPIS TREŚCI

7             WIADOMOŚCI

RYNEK PRZYSZŁOŚCI

14           EWA KAKIET-SPRINGER

                Mądry Christmas

TECHNOLOGIA

20           JERZY WAJDZIK

                Tradycyjne wędzonki na święta

28           MARIAN PANASIEWICZ, RAFAŁ NADULSKI, JACEK MAZUE

                Procesy cieplne w przetwórstwie surowców pochodzenia zwierzęcego

36           ANETA CEGIEŁKA, ELŻBIETA HAĆ-SZYMAŃCZUK

                Nowe koncepcje w przedłużaniu trwałości mięsa i produktów mięsnych

MIKROBIOLOGIA

40           ELŻBIETA HAĆ-SZYMAŃCZUK, ANETA CEGIEŁKA, KAMIL PIWOWAREK

                Mikroflora wędlin surowych, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych

FELIETON

46           FRANCIESZEK KŁADŹ

                Omega-3, nasza tajna broń

49           SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2022

Reklama

Partnerzy

Skip to content