SPIS TREŚCI
6 WIADOMOŚCI
RYNEK PRZYSZŁOŚCI
8 EWA KAKIET-SPRINGER
Syci bez poczucia winy
DODATKI
14 JANUSZ F. POMIANOWSKI
Dodatki do żywności w przetwórstwie mięsa
WĘDZENIE
18 MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR
Rozwiązania techniczno-technologiczne komór wędzarniczych i urządzeń wspomagających wędzenie
24 HALINA MAKAŁA
Zrębki wędzarnicze i dym z ich spalania – istotne elementy procesu wędzenia
27 PAWEŁ SOBCZAK, KONRAD ŻUKIEWICZ, WIOLETTA ŻUKIEWICZ-SOBCZAK, ANNA DOMAŃSKA
Wszystko o dymie wędzarniczym
KRONIKA
29 100 lat Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP
30 Trendy 2022-2025 od AVO
32 XVII Mistrzostwa Polski Branży Spożywczej w Tenisie Ziemnym – PROMAR OPEN
33 Wizyta w centrum serwisowym CHEP