Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w Akademii Prawa Żywnościowego, która odbędzie się w dniach 25-26 maja 2022 r. w formule stacjonarnej w Pałacu Mała Wieś, Hotel &Spa w Belsku Dużym k. Warszawy oraz dla chętnych w formule
on-line na platformie ZOOM.
75% zniżki dla firm i organizacji członkowskich
40% zniżki dla prenumeratorów „Food-Lex”
przy rejestracji
do dnia 22 kwietnia br. w formule stacjonarnej!
W programie:
- Nieuczciwe praktyki handlowe w kontekście jakości i bezpieczeństwa żywności
- Zmiana ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz niektórych innych ustaw – nowe uprawnienia IJHARS, konsekwencje dla przedsiębiorców
- Ocena sensoryczna jakość żywności – znaczenie i rola w świetle obowiązujących przepisów
- Eko-projektowanie opakowań jako wyzwanie strategii „Zielony Ład” w aspekcie jakości i bezpieczeństwa żywności
- Zanieczyszczenia żywności pochodzące z opakowań – prace legislacyjne. Kwestie istotne dla producentów żywności
- Sankcje karne w obszarze jakości i bezpieczeństwa żywności – ostatnie zmiany przepisów, orzecznictwo
- Ustalanie wartości odżywczej produktów – najczęściej popełniane błędy
- Nasiona Chia w żywności
- Trwałość wyrobów spożywczych w kontekście możliwości przekazywania ich na cele charytatywne. Praktyka i prawo
- Standaryzacja procesów gwarantem wysokiej jakości – zastosowanie narzędzi lean management w budowaniu efektywnych
- Stosowanie substancji dodatkowych w praktyce – interpretacje obowiązujących przepisów
Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!
Informacja na temat konferencji na stronie www.pfpz.pl
Zapraszamy do udziału!
Kontakt:
Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa
tel:+ 48 604 143 104