SPIS TREŚCI
6 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA
RYNEK PRZYSZŁOŚCI
8 Globalne Migracje – proces stary jak świat
EWA KAKIET-SPRINGER
SYSTEMY NAPEŁNIANIA
12 Współczesne metody i technika nadziewania surowców i farszów mięsnych
MARIAN K. PANASIEWICZ, GRZEGORZ ŁYSIAK
TECHNOLOGIA
18 Zastosowanie metody sous-vide w przetwórstwie mięsa
KATARZYNA TKACZ, MONIKA MODZELEWSKA-KAPITUŁA, KLAUDIA SKARZYŃSKA, WERONIKA ZDUŃCZYK
KLASYFIKACJA
22 Nowoczesne metody klasyfikacji tusz przeżuwaczy
DARIUSZ LISIAK, KAROL BORZUTA, PIOTR JANISZEWSKI, EUGENIA GRZEŚKOWIAK
WZORCOWY SKLEP MIĘSNY
26 Identyfikalność w sklepie mięsnym
KATARZYNA GODLEWSKA
FELIETON
28 Marketing – dziecko rynku
FRANCIESZEK KŁADŹ
KRONIKA
31 Walne zgromadzenie UPEMI