SPIS TREŚCI
4 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA
RYNEK PRZYSZŁOŚCI
10 Nie karmić robotów!
EWA KAKIET-SPRINGER
CHŁODNICTWO
14 Zachowanie łańcucha chłodniczego w przetwórstwie mięsa
PAWEŁ SOBCZAK, WIOLETTA ZUKIEWICZ-SOBCZAK
KLIMATYZACJA
18 Wybrane aspekty wentylacji hal produkcyjnych w zakładach mięsnych
MARIAN K. PANASIEWICZ, RENATA RÓŻYŁO
HIGIENA
22 Ozon dezaktywuje koronawirusa SARS-CoV-2 w pomieszczeniach
STANISŁAW IGNATOWICZ
WZORCOWY SKLEP MIĘSNY
26 Temperatura w sklepie mięsnym i wyzwania z tym związane
KATARZYNA GODLEWSKA
PRAWO
30 Czy zawsze DNA drobiowe w produkcie wieprzowym oznacza zafałszowanie produktu?
PAWEŁ BOREK
CIEKAWOSTKI
33 Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA, AGATA KIENIG