Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w webinarium PFPŻ ZP pt.: „Produkty pochodzenia roślinnego – aspekty konsumenckie, legislacyjne i środowiskowe”, które odbędzie się w dniach 24-25 lutego br. w godz. 10.00 -12.00 na platformie ZOOM.
W programie:
- Trendy konsumenckie i rynkowe:
- Roślinność oferuje większe perspektywy rozwoju niż wegańskość
- Konsumenci roślinnych alternatyw mięsa i nabiału
- Zmiana nawyków żywieniowych w okresie pandemii COVID-19
- Żywienie:
- Nowe zalecenia zdrowego żywienia – dieta dla zdrowia i planety
- Regulacje:
- Wyniki kontroli jakości handlowej produktów pochodzenia roślinnego, ze szczególnym uwzględnieniem alternatyw dla produktów pochodzenia zwierzęcego, w tym ich ekspozycji w sklepach
- Komunikaty na etykietach roślinnych odpowiedników produktów pochodzenia zwierzęcego
- Planeta:
- Czy rodzaj diety ma wpływ na środowisko przyrodnicze i klimat?
- Analityka:
- Badania obciążeniowe produktów roślinnych
Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.
Więcej informacji oraz program wydarzenia na stronie www.pfpz.pl
Zapraszamy do udziału w Webinarium!
Liczba miejsc ograniczona!
Kontakt:
Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa