Spis Treści
8 Wiadomości – Wydarzenia
12 Personalia
Pakowanie
16 Pakowanie próżniowe – Paweł Sobczak, Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Znakowanie
20 Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów – Marian K. Panasiewicz, Jacek Mazur, Karol Panasiewicz
Dodatki
28 Możliwości zastosowania chitozanu w przetwórstwie mięsa – Aneta Cegiełka, Elżbieta Hać-Szymańczuk
Trendy
34 Mięso z automatu vendingowego – Magdalena Borek-Daruk
38 Przekąski mięsne – smaczna alternatywa – Monika Modzelewska-Kapituła, Katarzyna Tkacz, Weronika Zduńczyk
Jakość
42 Szkolenia pracowników dotyczące jakości – Katarzyna Godlewska
Ekonomia
46 Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku wołowiny – Marzena Trajer
52 Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje – Robert Mroczek
Informacje
54 POLAGRA 2020 gotowa na nowe. W trosce o Twoje bezpieczeństwo!
Już teraz zaprenumeruj najnowsze wydanie naszego czasopisma.