Spotkanie branżowe UPEMI

 

JAK DZIAŁAĆ W SYTUACJI ROSNĄCYCH CEN ENERGII ? JAK RADZIĆ SOBIE Z NIEUCZCIWYMI PRAKTYKAMI ? JAK WYGLĄDAJĄ PROGNOZY RYNKOWE DLA BRANŻY MIĘSNEJ ?

 

Interesujące wykłady i ciekawe dyskusje, profesjonaliści z branży energetyki oraz eksperci od nieuczciwych praktyk, a także przedstawiciele najważniejszych urzędów - UPEMI organizuje spotkanie branżowe, podczas którego będziecie mogli Państwo spotkać się i podyskutować nad ważnymi zagadnieniami dla branży mięsnej.

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego UPEMI jest organizatorem spotkania branży mięsnej, poświęconego aktualnym zagadnieniom i problemom sektora. Kolejna już edycja wydarzenia odbędzie się 31 maja 2019 roku, w godzinach od 14.30 do 17.00 w hotelu Radisson Collection Hotel Warsaw. Wydarzenie będzie miało formę debaty, podczas której poruszać będziemy ważne dla działania naszej branży tematy i zagadnienia.

W obliczu ciągle rosnących cen prądu, przewodnim tematem spotkania będzie optymalizacja kosztów energii elektrycznej, w debacie udział wezmą przedstawiciele Ministerstwa Energii, spółki Enea Wytwarzanie oraz UPEBI. Uczestnicy debaty dowiedzą się jak dobrać optymalne parametry umowy aby obniżyć  koszty energii w swojej działalności, a także jakie alternatywne źródła energii są oferowane na rynku.

Kolejnym niezmiernie istotnym dla producentów żywności tematem jest nieuczciwa konkurencja i nieuczciwe praktyki w sektorze rolno-spożywczym. Głównym ekspertem, który przedstawi mechanizmy chroniące producentów żywności przed nieuczciwymi praktykami handlowymi będzie przedstawiciel UOKiK.

Dodatkowo zaproszeni goście z Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Głównego Inspektoratu Weterynaryjnego przedstawią podsumowanie najważniejszych tematów nurtujących branżę, a zaproszony przez nas analityk z banku Santander, podsumuje sytuację rynkową w przemyśle mięsnym, zarówno w kontekście krajowym, jak i rynków zagranicznych.

Ukoronowaniem spotkania będzie wieczorna Gala z okazji 10-lecia istnienia na rynku polskim Gwarantowanego Systemu Jakości Żywności QAFP. Celem stworzenia Systemu było wyróżnienie produkcji wprowadzającej wyższą jakość żywności oraz działanie na rzecz konsolidacji branży i wypracowanie narzędzia efektywnej promocji. 11 grudnia 2009 roku decyzją Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP został uznany za Krajowy System Jakości Żywności. Tym samym już całą dekadę wspólnie z uczestnikami Systemu UPEMI kształtuje i buduje pozytywny wizerunek marki produktów najwyższej jakości.

 

Organizator: Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu mięsnego UPEMI

Partnerzy wydarzenia: Alior Bank

 

Patroni medialni: Agro News, Gospodarka Mięsna, Portal Spożywczy, Top Agrar i Tygodnik Poradnik Rolniczy