Gospodarka Mięsna nr 09.2022

SPIS TREŚCI

6             WIADOMOŚCI

RYNEK PRZYSZŁOŚCI

8             EWA KAKIET-SPRINGER

                Globalna układanka

LOGISTYKA

14           TOMASZ ROKICKI

                Zmiany w logistyce w wyniku pandemii COVID-19

18           MAGDALENO BOREK-DARUK

                Słowniczek logistyczny

UBÓJ

20           MIROSŁAW MICHALSKI

                Zasady transportu i uboju drobiu

ŻYWIENIE

26           JANUSZ F. POMIANOWSKI

                Mięso w diecie człowieka

SUROWIEC

30           MONIKA MODZELEWSKA-KAPITUŁA, MIKOŁAJ CIEŚLAK, WERONIKA ZDUŃCZYK, KATARZYNA

                TKACZ

                Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie

Z ŻYCIA SITSpoż

35           MARIA JOANNA PRZEGALIŃSKA

                Rozmowa z Markiem Marcem, Prezesem Zarządu Głównego SITSpoż.