Gospodarka Mięsna nr 02.2021

SPIS TREŚCI

4 WIADOMOŚCI•WYDARZENIA

   PATOLOGIE W PRACY

6 Czy można konkurować na „śpiocha”?

  EWA KAKIET-SPRINGER

  KONTROLA JAKOŚCI

8 Technika kontrolno-pomiarowa do  rejestracji i monitoringu temperatury w przetwórstwie   surowców mięsnych

  MARIAN K. PANASIEWICZ, JACEK MAZUR

   WZORCOWY SKLEP MIĘSNY

14 Dobre praktyki w sklepie mięsnym

   KATARZYNA GODLEWSKA

   SUROWIEC

18 Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa

    MONIKA MODZELEWSKA-KAPITUŁA, WERONIKA ZDUŃCZYK, KATARZYNA TKACZ

    CIEKAWOSTKI

24 Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura

    IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA, AGATA KIENIG, MAREK SKOWROŃSKI

    EKONOMIA

30 Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje

   ROBERT MROCZEK