zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej 

 

       Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa

11 października 2018 r., Hotel Marriott, Warszawa

25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”

W programie m.in.:

 

ü  Podawanie w oznakowaniu wyrobów informacji, że produkt nadaje się dla wegetarian/wegan

ü  Aktualne kwestie dotyczące oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych

ü  Skąd się biorą informacje na etykiecie produktu spożywczego – krótko o badaniach laboratoryjnych

ü  Projekt ustawy o oznakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych jako wolnych od organizmów genetycznie zmodyfikowanych

ü  Podawanie na etykietach produktów spożywczych informacji o dodatkach do żywności z uwzględnieniem zasady przenoszenia

 

Kto powinien wziąć udział w konferencji?

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnych za sprawy legislacyjne.

Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt:

Monika Jonczak, Dyrektor  ds. marketingu

tel.: +48 22 830 70 55, email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.